Wednesday, 15 May 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Mandi-manda @ Air Beloh, Batu Pelanduk, Kuala Abang, Dungun


3.Mei.2013 (Jumaat),

Atas permintaan Si Sikin untuk berkelah di pantai apabila emas pulang ke kampung nanti.. Sememangnya sudah lama kami tak spend time together having a moment with Laut China Selatan. So today, here we are... emas pun tak melepaskan peluang untuk tenggelam bersama-sama mereka. Hehe... Apa ni?? Masinnyer air... Nampak sangat dah lama tak datang ke pantai cam gini. Hari ini jugak darah tinggi dibuatnyer sebab tertelan air laut. Subhanallah, cantiknyer sebab dapat lihat ikan-ikan kecil berenang dalam air. Air pulak jernih sekali... Pasiran pantai pun mulus dan murni. Puji kampung sendiri nih ;)

Masih ingat kenangan ke pantai masa kecik-kecik dulu dengan arwah abah. Sebagaimana arwah abah bahagiakan emas, sebegitu juga bakti emas kepada keluarga... Ya Allah, permudahkan urusan hidup kami dan berilah kami sebaik-baik kehidupan di dunia dan akhirat. Amin...

Lepas mandi dan maghrib di rumah maa, emas, Nabawi dan Rabiah ke pasar malam Seberang Pintasan. Masa tu tak bawa pakaian yang sesuai. Hehe... Kelakar bila ingat balik, emas pakai kain batik jer pergi ke pasar malam. Sempoi sesangat lah... Memang tak yakin nak jalan-jalan dengan berkain batik cam gitu. Hehe... Tapi si Nabawi dan Rabiah kata ok jer... Haha... emas rasa jadi subjek jer malam tu kut. But, I am just fine ;)









0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...