Monday, 23 July 2012

Resepi chicken cordon bleu (ayam panggang berkeju)

Teringin nak makan chicken cordon bleu. Cuba google resepi, dapatlah jugak tapi nak cari serbuk rotilah pulak. Semalam tanya kat sebuah mini market ni, tapi tak der. So option lain ialah panggang ayam berkeju. Hehe...

Sebab last minute tak sampai sejam nak berbuka, potong ayam ambil bahagian dada dan buat torehan untuk sumbat keju. Nak panggang ayam ni main letak jer bahan yang ada unt perap ayam macam ketumbar, halia, lengkuas dan rosemery. Kiki... Hentam jer lah..

Lepas tu panggang ayam dalam oven dengan suhu 230'c selama 30 minit.

Azan maghrib berkumandang, tarra!! Mujur ayam panggang keju I sempat masak. Hehehe... Sambil tunggu ayam panggang keju masak, sempat buat roti john. Alhamdulillah juadah berbuka untuk hari ini..


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...